Skip to main content

Een reisverslag van de winnaars van de Outdoorspecialist Gran Canaria Actie

De GR131 is een wandelroute van 75 km vanaf het noorden van Gran Canaria naar het zuiden van dit onvoorstelbaar prachtige vulkanische eiland. Canary Hiking en Outdoorspecialist.nl maken het deze week mogelijk dat Marlou en ik deze route mogen wandelen! Alles over de GR131 wandelroute lees je op onze website! 

Etappe 1 van de GR131 op Gran Canaria
Vandaag stond etappe 1 op het programma. De wandelschoenen aan, de kuiten in de factor 50, wandelstokken uitgeschoven en voldoende proviand in de rugzakken en wandelen maar! Wat een ervaring! Van Agaete liepen we naar Artenara. Ruim 22 km klimmen en dalen door het natuurpark van Tamadaba naar de top; de Pico de la Bandera (1444 meter) De ogen waren diep onder de indruk van alle prachtigheid en de kuiten nog meer! Heel benieuwd wat etappe 2 ons morgen brengt.

Etappe 2 van de GR131 op Gran Canaria vandaag.
Wat een uitdaging was deze, wederom, prachtige wandeling van 22 km! Samen met Canary Hiking mogen Marlou en ik deze week het eiland al wandelend ervaren. We vallen van de ene in de andere verbazing. Landschappen en uitzichten alsof je dwars door een film loopt. Tijdens de wandeling, van Altenara naar San Bartolomé de Tirajana hadden we steeds een prachtig uitzicht op de Roque Nublo. En zo snel als de wolken gisterochtend optrokken, zo snel verschenen ze vanmiddag. Net na het bereiken van het hoogste punt van vandaag rolden de mistwolken zo de vulkaan op. De afdaling was, zo in de mist, heel enorm indrukwekkend. Met de nekjes verbrand en de kuiten in de kramp kijken we uit naar de route van morgen.

Etappe 3 van de GR131 over Gran Canaria.
Ik heb meermaals vandaag gedacht hóe te omschrijven en delen wat wij hier doen en meemaken maar ik weet de woorden niet. Met dank aan Canary Hiking en Outdoorspecialist.nl lopen Marlou en ik deze week toch een wandelingen,….. we kunnen het zelf niet zo goed geloven! Deze derde dag liepen we van San Bartolomé naar Maspalomas door het Pilancones National Park door de Ayagaures Deze naam komt uit de pre-Spaanse taal en betekent “tussen twee bergen”. Prachtige uitzichten en na elke klim werd het mooier. De zon scheen en meermaals vandaag voelde de kuitspieren of ze als een vioolsnaar zouden knappen en opkrullen. Veel klimmen en nog meer dalen stond op het menu vandaag. En dan écht klimmen en écht dalen. Nooit eerder wilde ik wandelstokken gebruiken maar och wat fijn dat iemand ze verzonnen heeft. Wat een prachtige zware dag was het vandaag weer. Etappe 4 morgen! Gaan de bovenbenen en kuiten het volhouden?…….

Gelukt! De 80 kilometer van de GR131, van Noord naar Zuid Gran Canaria, zitten erop!
De GR-paden vormen een netwerk van langeafstands wandelpaden door Europa. De laatste en 4e etappe vandaag startte bij het stuwmeer boven Maspalomas en leidde ons via de Barranco los Vicentes over de droog gevallen rivierbedding naar het drukke Maspalomas. De vuurtoren is het officiële eindpunt van deze wandeltocht en die hebben we omarmd. Wat een prachtige wandeling vandaag weer! Tussen hoge vulkaan rotsformaties en over de ‘berg’kam. Écht een aanrader, deze tocht. De officiële felbegeerde @canaryhiking pin is binnen maar nu is de volgende vraag “Welk Canarisch eiland in de GR-route gaan we nu bewandelen?”

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!