Skip to main content

La Gomera

Alles wat je moet weten over La Gomera

Pura Pasión

De schoonheid van La Gomera

Op een klein uurtje varen ligt het mooie kleine eiland La Gomera. Een walhalla voor de wandelaars. Leuke gezellige stadjes met gekleurde huisjes, of kleine dorpjes met een kleine dorpskern. Bossen, met stijgende of dalende wandelpaden. dit eiland heeft alles voor de wandelaar.

Ontdek dit eiland

San Sebastìan, Valle Gran Rey, Vallehermoso, Hermigua. Dit zijn bij uitstek de leukste plekjes op dit eiland. Garajonay met uitzichten op de nagelegen eilanden La Palma, Tenerife en El Hierro. Zelf met helder weer is Gran Canaria zichtbaar.

Waarom La Gomera?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Ontdek La Gomera op je eigen manier

Pakketreizen La Gomera

Groepsreis Tenerife & La Gomera

The difference

Over La Gomera

Vanaf Tenerife is La Gomera per veerboot te bereiken. La Gomera met het Garajonay park. Bijzonder aan het park is de mist, die in de winterperiode meer dan in de zomerperiode aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos. In het park groeien zo’n 450 planten en boomsoorten. Alto de Jarajonay is met 1478 mt. het hoogste punt van La Gomera.

Fluiten op het eiland

Op La Gomera heb je de zogenaamde fluittaal. Het Silbo Gomero (Gomeraanse fluit), is een fluittaal die “gesproken” wordt door sommige bewoners van het Canarische eiland. De taal dient om te kunnen communiceren via de diepe valleien (barrancos) die op het hele eiland voorkomen.

Meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural La Gomera

Vanaf Tenerife gaan we met de veerboot naar La Gomera om daar binnen drie dagen van oost naar west de GR131 te lopen. Aansluitend trekken we nog twee dagen flink verder om de loupe naar San Sebastián weer rond te maken.

De GR131 La Gomera  is het vijfde eiland van de lange afstandsroute.

In het oosten van La gomera in de plaats San Sebastian is het startpunt van de GR131. Een trektocht van 620km die over alle canarische eilanden gaat.
De accommodaties zijn ook hier zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, en in een echte bergherberg.

Moeilijkheid Categorie ****
Hoogste punt 1478 mt

Deze trektocht is met zijn hoogtemeters behoorlijk pittig. Tijdens de reis overnachten we in zorgvuldig uitgekozen accommodaties. Meestal zijn dit 2-persoonskamers met een eigen badkamer. Uiteraard is er de mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te krijgen. Ontbijt wordt verzorgd.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!