Skip to main content

Gran Canaria

Alles wat je moet weten over Gran Canaria

Pura Pasión

De schoonheid van Gran Canaria

Gran Canaria is een heel continent in één!

Gran Canaria has it all voor de actieve vakantieganger. Je kunt er wandelen, hiken, klimmen, abseilen, canyoning, Via Ferrata en natuurlijk alle denkbare watersporten.
Het eiland heeft een subtropisch klimaat met vele microklimaten die zorgen voor een heel divers landschap. Soms waan je je in de Sahara, dan weer in de Sierra Nevada en een andere keer weer aan de Noorse kust.
Gran Canaria is een ruw eiland, met als middelpunt Roque Nublo. Deze rots is een monoliet van 67 meter hoog! Tegenover het zuiden, waar het tourisme op de mooie stranden te vinden zijn,  lijkt het of je in het midden in een heel andere wereld terecht bent gekomen.

Waarom Gran Canaria?

  • Het uitzoekwerk is al voor jou gedaan!
  • Flexibel samen te stellen
  • En authentiek en kleinschalig
  • Bijzondere overnachtingsplekken
  • Uit liefde voor de eilanden

Ontdek Gran Canaria op je eigen manier

Groepsreis Trektocht Gran Canaria

Pakketreizen Gran Canaria

Activiteiten Gran Canaria

The difference

Over Gran Canaria

Ontdek al deze Canarische Eilanden

Langs de kust vind je stranden en duinen. In het binnenland vind je hoge ruwe bergen en stijle kliffen. In het hart van het eiland ‘piekt’ de Pico de las Nieves op 1949 meter. In het noorden is het koeler, groener en bebost. In het zuiden is het warmer, droger en woestijnachtiger. De grote stad Las Palmas ademt een typische Spaanse sfeer.

Overnachten

Qua verblijf heb je hier ruime keuzes: grote toeristenoorden, de levendige stad, oude knusse stadjes en dorpjes. Bijzonder overnachtingen in boutique hotelletjes met of zonder wellness, in oude casas rurales en fincas, vrijzinnige hostels, op een camping of in een grotwoning.

Meerdaagse trektocht

De GR131 Camino Natural Gran Canaria

De langeafstandsroute, de GR131 is 75 kilometer lang. Je loopt van noordwest naar zuid Gran canaria. Vanaf zeeniveau overbrug je vele hoogtemeters, met de top op 1700 meter, om weer op zeeniveau te eindigen. De start is in Agaete, en je klimt al meteen vanaf de San Pedro vallei naar het beroemde Tamadaba bos. Een pittige maar erg mooie klim naar boven. Mocht je tijd hebben, bezoek dan eens de koffieplantages in San Pedro. Artenara is een bergdorp waar nog veel geleefd wordt in grotwoningen. Vanaf hier hebben we Roque Nuble als uitzichtpunt, tot we aankomen in Cruz de Tejeda bij onze bergherberg.
On top of it all: dit eiland heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Een geweldige bestemming, zo dicht bij huis!

De GR131 Gran Canaria  is het derde eiland van de lange afstandsroute.

In het noordoosten van Gran Canaria in de plaats Agaete is het startpunt van de GR131. Een trektocht van 620km die over alle canarische eilanden gaat.
De accommodaties zijn ook hier zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude bergherberg, grotwoningen en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Moeilijkheid Categorie ****
Hoogste punt 1949 mt

De tocht is een pittige tocht en vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden en ruwe landschappen. Gran Canaria is ongeveer 73 km lang met de nodige hoogtemeters. Het eerste eiland waar serieus de 3842 hoogtemeters overbrugt moet worden.

De wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!