Skip to main content
La palma

La Palma
La Palma en zoals ze over zichzelf zeggen “La Isla Bonita”. Dat gaf dus heel wat verwachtingen voor ons. Heel benieuwd arriveerden we met de Ferry om vol verwachting te ontdekken wat er was.Tja……al meteen kreeg ik het gevoel dat dit een eiland op zichzelf was. Bomen, groen, bewolking aan een kant van de berg, verspreide gekleurde huisjes overal. En meteen kreeg ik het gevoel dat dit niet mijn eiland zou worden. Je komt in het oosten van dit eiland aan, waar de hoofdstad is, en om naar de andere kant te komen moet je een lange tunnel door. Zo kan je in de bewolking rijden en na de tunnel schijnt de zon. Maar tjonge jonge…wat een bananenplantages hier op La Palma.

Buiten het plaatje van het bewoonde La Palma heb je natuurlijk ook de natuur! Daar ga ik alleen van zeggen: die is echt mooi! Dat kan je terug zien op de foto’s. Het drakenbomenbos met de grotwoningen, de Piratenbaai, de watervallen in het noorden, Aldea met de rum van suikerriet, de met de hand uitgehakte tunneltjes waar de camper maar net doorheen paste, en dan natuurlijk de GR131 over La Palma. Wat een belevenis was deze tocht! IK DOE DEZE NOOIT WEER! VEEL TE ZWAAR….Wat mij het meest bij blijft van La Palma is de wolkenlaag die naar beneden valt over het gebergte, en de prachtige uitzichten boven op het gebergte en op de straat van de vulkanen.

Maar aan La Palma kwam abrupt een einde…. we waren nog niet helemaal klaar omdat nog een aantal mooie wandelingen nog gedaan moest worden. Astrid werd ziek en kreeg een soort TIA. Ze werd per ambulance afgevoerd naar het plaatselijke ziekenhuis. Omdat ze daar geen goed onderzoek konden doen werd ze wederom afgevoerd naar een iets groter ziekenhuis. Na onderzoek kregen we te horen dat ze niets konden vinden en ze mocht naar huis! De klachten bleven helaas en we hebben contact met Nederland gezocht. Die drukten op ons hart dat ze meteen naar een goed ziekenhuis moest gaan. Omdat La Palma dat niet heeft waren we genoodzaakt om het eiland te verlaten en naar Tenerife te gaan. En daar zijn we nu!! Astrid is na 365 dagen op de Canarische eilanden in het ziekenhuis terecht gekomen op Tenerife.
365 Dagen en 7 eilanden, dat was de bedoeling tenminste. Nu is het 365 dagen en 4 eilanden. Nog lang niet klaar met One year on the Road. De titel moet aangepast worden, dus als er iemand een leuke suggestie heeft, laat het maar weten. De eilanden die nog aan de beurt komen zijn Tenerife, La Gomera en El Hierro.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply