Skip to main content

Na de 12 Daagse groep wandelreis van Fuerteventura starten we 5 April 2022 met Gran Canaria.

Een 8 Daagse reis waar 4 dagen gewandelt gaat worden en 2 dagen ontspanning. We steken Gran Canaria over van Agaete naar Maspalomas. We slapen in een grot èn in de typische dorpjes van het eiland. Vindt jij het leuk om eens met ons mee te gaan? Schrijf je dan nu in voor Gran Canaria via deze link

Het grillige Gran Canaria is een vreemde eend op de GR131. Oorspronkelijk behoort deze niet bij de GR131. De markeringen ontbreken hier dan ook. Later is Gran Canaria er toch bijgevoegd, weliswaar zonder markeringen. Van Noordoost naar  Zuid overbruggen  we een afstand van 73 km.

Op Gran Canaria begint het echte hoogteverschil en is het nodig om een goede wandelconditie te hebben. De totale hoogte is 1736 m.

Wat is Gran Canaria? Een eiland met heel veel natuur, prachtige uitzichten, het natuurgebied Tamadaba, en de vallei van de koffieplantages in het oosten. Het toeristisch gebied ligt ver van ons in het zuiden waar het meer zon zeker is dan het Noorden.

De wandeltocht van ongeveer 70 km kilometer lopen we in 4 dagen van noordwest naar zuid. Deze tocht  vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters in desolate en ruwe landschappen.

De accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen; op de route, kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in een grotwoning, oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.
8 Daagse hikingtocht Camino Naturales – GR131 Lanzarote – €695,00


Lanzarote reis vertrek 3 mei 2022

Op deze reis zijn nog enkele plaatsen vrij!
Bekijk deze reis via deze link.

In het noorden van Lanzarote in de plaats Orzola is het startpunt van de hele GR131. Een wandeltocht van 620 km die over alle eilanden trekt. Lanzarote is ongeveer 75 km lang met de minste hoogtemeters. Wat ga je zien tijdens deze wandeling?  Het noorden van Lanzarote wat ruw en het meest groen is. Je loopt langs de Corona vulkaan richting het hoogste punt. Waar je een schitterend uitzicht hebt over het hele eiland. Het landschap van Lanzarote is erg vulkanisch en dat ga je zien tijdens je tocht. De overgang van een ruw landschap naar een landschap wat lijkt op een poffertjespan is uniek in de wereld. Dit landschap zorgt voor de lekkere wijnen van Lanzarote. Je verlaat dit landschap richting het zuiden, Playa Blanca waar je heerlijk kunt uitrusten aan de azuurblauwe zee.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply