Skip to main content

Hola a todos……..

Met perfect wandelweer zijn we  met onze groep van start gegaan met de GR131 op Lanzarote. Een leuk klein groepje van vijf personen. En hoe verdeelt kan het zijn, we hebben een Achterhoekse ex commando René, een Fries Groningse dame Tjitske, een dame uit Amsterdam Christel en twee gezusters uit Limburg Anita en Nicole. De laatste twee met een longziekte, maar ze kennen geen NEE!!

 


Nadat we iedereen gisteren  hebben opgehaald van de luchthaven zijn we meteen doorgereden naar onze startplek Orzola, waar we na wat eten en een welkomstdrankje zijn gaan slapen om vanmorgen fris aan de start te staan.

We hebben er zin in…….!!

Hoe anders is dit landschap vergeleken met Fuerteventura! We zien groen, we zien lava we zien landbouw en we zien druivenranken met kleine druifjes die in augustus geplukt gaan worden voor de wijnen van Lanzarote. De immens grote cactussen die nu in bloei staan om hun cactusvijgen te laten rijpen. Licht stijgend en dalend lopen we richting Haria, en we besloten een beetje af te wijken van de route.  Wat een zonde zou het zijn als we niet richting de westkust zouden lopen om uit te kijken op het eiland la Graciosa. Voor iedereen een leuke verassing van de route.

 
We lachten met elkaar, we spraken met elkaar en wachtten op elkaar. En zo marcheerden we verder met onze Commando  met alleen maar vrouwen naar Haria, ons eindpunt van deze dag! Diegene die naar het Museum van Cesar Manrique wilden gaan konden dat doen, waar we daarna met zijn allen in het centrum van Haria onze wandeltocht afsloten met een drankje. Wat hebben we vandaag een mooie en leuke tocht gehad!

We reden iedereen naar ons verblijf in het midden van het eiland, en bij iedereen de mond openviel van onze accommodatie die we voor de aankomende vier dagen geboekt hebben. Wat gaat het morgen worden? weer een afslag op de bestaande route?

Hasta Mañana…..

 Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply