Skip to main content
Aankomst groep GR131 Gran Canaria
Drukte op de luchthaven van Gran Canaria! In drie groepen kwam iedereen vanuit Nederland en België aan! Volle koffers met setjes wandelschoenen en tenuetjes voor de wandeltocht! Als eersten arriveerden de winnaars van de prijsvraag, twee gezellige Hollandse meiden die vanaf ze wisten dat ze de prijs gewonnen hebben alles te voet hebben afgelegd in Nederland. Niks met de auto naar de winkel……. TE VOET! Als tweede kwam onze Belgische gast Laleh op het vliegveld aan! Een bijzondere vrouw met een bijzonder verhaal…. De laatste vijf kwamen pas laat op Gran Canaria aan, en iedereen moest richting Agaete. Tja en dan wordt toch iedereen geconfronteerd met de grote hoogte die voor morgen al meteen op het programma staat. Maar eerst hadden we een lekker drankje, en genoten we met ons allen van het uitzicht! Prima voor de eerste dag!
Gran Canaria GR131 etappe 1
En daar gingen we vanmorgen om 9 uur. Vanaf zeespiegel naar een hoogte van 1440 meter, en 22 km lange tocht met uiteindelijk drie uitvallers! Je kan wel zeggen een pittige tocht waar je helemaal fit voor moet zijn.
Een prachtige tocht volop in de natuur, het zonnetje scheen en de kuiten waren met factor 50 ingesmeerd! Onder ons zijn de winnaars van onze Winactie. Twee jonge meiden die volop genoten van elke genomen bocht met een ander uitzicht. Foto na foto werd er door ze genomen van al de prachtige uitzichten……Dan hebben we onze René weer in ons midden. Onze Commando die al bezig is met zijn vierde wandelpin!
Onze groep is een zeer gemengde groep vol gezelligheid. Drie heren en zes dames! Morgen beginnen we vol goede moed aan onze tweede tocht.
GR131 Gran Canararia etappe 2
Vooralsnog gaat alles redelijk goed. Artenara naar Tunte staat voor vandaag op het programma. Wat wil dit zeggen? De allermooiste etappe van deze camino!!
Een pad van 22 km lang naar de top van het middengebergte van Gran canaria. Een langzame klim naar dit hoogtepunt. Maar tjonge jonge …….wat een uitzichten en wat een mooi eiland is Gran Canaria!
Na het bereiken van de top vallen we werkelijk in een afdalende afdaling die we in de mist moesten doen, wat meteen spectaculaire beelden op heeft geleverd.
De drie uitvallers van gisteren zijn vandaag weer aangesloten en alles is supergoed verlopen.
De twee prijswinnaars @claudiascheuneman1975 en @wanderous_lou hebben serieus genoten van deze lange etappe. Deze twee dames gekozen door @outdoorspecialist en @adventurestore zorgen voor erg veel vrolijkheid in de grote groep.
Wat we vanuit de groep hoorden was…ohhhh….wat mooi….supermooi….wat een mooi eiland….supergaaf!!….
En ja, ik moet het zeker toegeven!!! Wat een mooi eiland is Gran Canaria!!!!
En…we hadden een jarige job in onze groep. @tjsitske01 was vandaag jarig…..en hoe leuk is het om dan een taartje in het restaurant te krijgen, waar ze ook met ons gaan zingen!!!
GR131 Gran Canaria etappe 3
Aya…Aya Ayaguares!!!
Tunte de stad van Camino Santiago was vandaag het vertrek voor de vierde etappe naar Ayaguares @grancanaria . Steeds verder wordt er afgedaald naar het toeristische zuiden, de duinen van Maspalomas! Zoals de winnende dames van de @outdoorspecialist, de kuiten doen zeer, de nekken zijn verbrand en de temperatuur wordt warmer en warmer.
Gisteren vertelde ik het verhaal over een stuk afgebroken berg waardoor er geen pad meer aanwezig is. Omdat ik hier twee jaar niet ben geweest wist ik niet of dit al hersteld zou zijn…..niet dus!!! Een beetje lastig afdalen en de hand van onze Mauk, lukte het iedereen om toch dit stukje te overbruggen.
Na deze spectaculaire afdaling was het bergafwaarts richting Ayaguares waar onze autos stonden om iedereen bij zijn of haar appartementje in Maspalomas af te zetten. Lekker zwembad, terrasje en een drankje erbij!!!
GR131 Gran canaria etappe 4
Het toeristengedruis…
En dan plotseling komt er die grote overgang van stilte, wildernis naar feestende toeristen die geen weet hebben van wat wij gedaan hebben. Vol trots na het lopen van de laatste ravijn vol stenen komt iedereen met zoals ze riepen “de wallen onder de knieën”, blaren en vooral spierpijn aan bij Faro de Maspalomas! Het eindpunt van deze 80km lange en zware tocht. Trots….dat is het juiste woord wat iedereen voelt.
De stempeltjes zijn binnengehaald en wie anders dan de prijswinnaars hebben hier ook weer gewonnen met de meeste behaalde stempels!
En toen restte er nog één heel belangrijk ding waar iedereen met smart op zat te wachten….de Canary-Hiking Wandelpin Welverdiend allemaal!!
Extra wandeldag van Canary Hiking
Wie ben ik om niet een mooie route aan te bieden…gewoon een extraatje vanuit @canaryhiking?Ik dacht na de trektocht dat er weinig aanmeldingen zouden zijn om een rondwandeling te doen bij Santa Lucia. Guess what? Op een na wilde iedereen mee. Op pad met de meesten van de groep bij een rondwandeling bij Santa Lucia. Riet, bamboe en kleine dorpjes en een oase van een stromend beekje en zelfgebouwde boshutjes waar we onze weg moesten zoeken naar het zogenaamde aangelegde wandelpad. Zelfs met een hakmes konden we ons pad niet meer vinden……K….! Wat nu? Een ontoegankelijk niet bijgewerkt ooit bestaand pad was niet meer te vinden! Een ander pad vinden was de enigste mogelijkheid. En gelukkig was iedereen tevreden dat ze deze hoogtepunten hebben kunnen zien, maar ook was iedereen tevreden met een terrasje. Mauk moest afgezet worden op het vliegveld, en de rest…lag eigenlijk een beetje aan het zwembad. Even rust!! Ondertussen kwamen de trailrunners die via @canaryhiking een individuele reis geboekt hadden ook aan vlak bij ons aangelopen. Zij waren na een hardlopende trailrun ook eindelijk klaar met hun reis. Wat een positieve reacties kwamen er van deze twee personen! Wij doen dit wandelend, maar deze twee deden dit hardlopend met nog wat extra kilometers erbij! Meer weten over de GR131 wandelroute op Tenerife? Je leest het hier! 
Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply