8 Days Trekking Camino Natural GR131 Tenerife

 795,00

Discount:
Vertrek:
 • Ik wil graag een eigen kamer

Total: 795.00
SKU: GR131Tenerife-1-E Category:

Tour info

Duration:
8 Days
Transport:
Transfer, Luggage Transfer
Tour Type:
Trekking
SKU:
GR131Tenerife-1-E

Accompanied service

The reservation only becomes official when there are enough participants and after you have received a quote for approval from us. If you are interested in this trip, we will keep you informed.

Special offer

Description

De GR131 Tenerife is het vierde eiland van de lange afstandsroute.

We lopen de GR131 Camino natural over het eiland Tenerife met de Teide (3.715 m) als hoogste punt. De trektocht is ongeveer 90 km lang die we in 5 dagen gaan lopen. De start is in La Esperanza waar we door het laurierbos en dennenbos langs de bergruggen lopen om zo uiteindelijk bij de eerste stopplaatsen te komen. Eenmaal boven de boomgrens lopen we met fantastische vergezichten, met altijd El Teide in het vizier. Je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit gaat zien. We lopen door dennenbos, Laurierbos, over de kale vlaktes van El Teide boven de boomgrens. Vervolgens dalen we voornamelijk door bossen af richting van Villaflor naar Arona.

We maken gebruik van kleinschalige authentieke berghotelletjes.

Deze trektocht is voor de geoefende wandelaar. Conditie is aan te raden. Er zitten behoorlijke hoogtemeters in maar de uitzichten zijn het waard.

 • Trektocht langs bijzondere uitzichten
 • Maximaal 8 personen
 • De meest veelzijdige GR131
 • Lopen door de eeuwenoude bossen
 • Overnachten op El Teide
 • 180 graden zonsopkomst
 • Leuke dorpjes
 • Overnachten in een Berghut (indien mogelijk)

1| Aankomst Tenerife

Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in La Esperanza op Tenerife, waar we twee nachten verblijven.

2| Boswandeling
De eerste etappe van de GR131 heeft een totale afstand is 16 km. Deze route is niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, met een venijnig laatste stukje. We lopen door het bos langzaam omhoog, beschermd voor de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw en weinig vergezichten tot nu toe. We worden teruggebracht naar de accommodatie.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +956 omhoog / – 214 omlaag

3| Het wordt al spannender
De tweede etappe van de GR131. Stap voor stap stijgen we richting het Teide gebied. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen komen we tegen in het groots geurende dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling komen we in een halloweenachtig bos, baardmos in elke boom. Met mist zou het een perfect decor zijn voor een griezelfilm.

Je bedwingt flinke hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. Aan het eind van de dag komen we aan in de Refugio waar je in de watten worden gelegd. We verblijven hier twee dagen. Het restaurant is echt wel een Michelin ster waard! Wat een goede kok, en wat een leuke accommodatie.  En meer vertellen we hier niet over. Laat je verrassen!

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +2115 omhoog / – 2474 omlaag

4| Vallei op hoogte
Vandaag loop je verder omhoog naar het Teide gebied. Vanaf de startplek zie je in de verte al waar we naartoe gaan vandaag. Het aantal kilometers is niet zoveel, maar het zit ‘m in de hoogtemeters. We klimmen door het bos omhoog, totdat we aan de boomgrens komen en volledig in de zon lopen. We komen aan bij een bergrestaurant op de Cañadas del Teide waar we een heerlijke pot bier kunnen drinken met een heerlijke tapa. We worden teruggebracht naar de Refugio.

Afstand: 16,5 km
Hoogteverschil: +1135 omhoog / – 260 omlaag

5| Dorp in de bergen (16km)

Als we verder lopen betreden we een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is op 1400 meter het hoogstgelegen dorp van Spanje. We verblijven in het oudste hotel van Vilaflor.

Afstand: 24,5 km
Hoogteverschil: +495 omhoog / – 1156 omlaag

6| Bergafwaarts (19km)
De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit Vilaflor lopen we bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelen we onze weg naar beneden. De tocht is volbracht! We overnachten in El Medano.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +668 omhoog / – 1391 omlaag

8| Einde van deze mooie wandelreis
Een transfer brengt je naar het vliegveld.

Inclusief

 • Reisduur: 8 dagen
 • Accommodaties met ontbijt
 • Welkomsdrankje
 • Retourtransfer luchthaven Tenerife
 • Transfers tijdens de trektocht
 • Georganiseerde hike met gids en bagagevervoer
 • Buff en RVS drinkfles, Wandelpin
 • Reisgarantie STO Garant

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Alle maaltijden buiten het ontbijt
 • Boekingskosten €20,00
 • Eénpersoonstoeslag €195,00
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bergsportverzekering aangeraden

Omdat wij het leuk vinden dat je met ons meegaat, krijg je van ons een Goodiebag kado!

Onze bijzondere accommodaties

GR131 wandelpinnen van Canary Hiking

De Wandelpin van de GR131

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een unieke pin!

Afstand

89,5 km

Moeilijkheid

Gemiddeld/Moeilijk

Omhoog

3512 m.

Omlaag

3775 m.

Kan ik je verder helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk. Ik wil je graag verder helpen, via e-mail, telefoon of whatsapp button op de site. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. In het weekend kan het een paar uur duren voordat je een reactie van mij kan krijgen.

Additional information

Programma

1, Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2, Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara – 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

3, Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana – 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren.

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen.

4, Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures – 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5, Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas – 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Transfers

Luchthaven, Bagage, naar de accommodatie wanneer nodig.

Inclusief

Reisduur: 8 dagen
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 75 km
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Vliegreis
Alle maaltijden buiten het ontbijt
Boekingskosten €20,00
Eventuele éénpersoonstoeslag (€195,00)

Voordelen van deze reis

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

Overview

If you don't like to travel with a group, it is of course possible to walk on your own.
If you want to walk this trip individually, take a look at the package tours GR131 Individual.

You may also like…

 • Lanzarote

  8 Daagse Trektocht GR131 Lanzarote

   975,00
  8 dagen, Trektocht GR131 Transfer, Bagagevervoer
 • La Gomera, Tenerife

  Trektocht Camino Naturales GR131 Tenerife & La Gomera

   1.295,00
  Trektocht, tijdelijk niet beschikbaar ivm bosbrand. Kies optie via Santiago! Transfer, Bagagevervoer