Fuerteventura “Peacefull Finca”

 799,00

Including Car

Discount:
Departure:
 • I would like a private room

Total: 799.00
SKU: Fuerte-P3-E Categories: , Tag:

Tour info

Duration:
8 Days, Tour
Transport:
Including Car
Tour Type:
Individual Package Trip
SKU:
Fuerte-P3-E
Group size:
1
Location:

Accompanied service

Yes, I request this trip without obligation. If you press the Book now button above, we will send you a travel proposal. You only pay when you have approved the travel proposal. Only then do we ask for a down payment of 20%. The remainder must be paid no later than 6 weeks before departure. If the trip starts within 6 weeks of booking, the full amount will be paid in one go. You pay to STO Garant so that your payment is safe until the end of the trip. Always read our travel conditions.

Special offer

Description

Here you will find a place to relax

Far from the tourist crowds, the finca is located on the west coast of Fuerteventura, 5 minutes drive from La Pared, a small village with a mini market, cafe, some surf schools and a fish restaurant with a beautiful sea view. From the finca you have a beautiful sea view with a beautiful sunset in the evening. About 20 minutes walk, is a small bay where you can relax.

 • Betancuria Mountains
 • Includes horse ranch
 • Walking through desolate landscapes
 • Close to the sea
 • Special accommodation
 • White beaches with azure sea
 • Very nice and special hostess
 • Surf school nearby
 • Including Car
Neat to the Coast

Description of this Package Holiday
During this 8-day trip you can relax in this special finca on the unknown rugged west coast, far away from mass tourism. This package contains two fun authentic excursions. There is also the possibility to go to the horses together with Imke. If you are not a horse lover, there are plenty of other things to see on the island.

Wonderfully away from the big tourism and relax with our dear Imke. This beautiful woman has a story. And that is what you will experience at her beautiful houses. During this week you will decide for yourself which day you do what. However, this must be indicated in advance.
Imke took care of horses that had been discarded. But why? At Imke they have a very nice pension. You can do a session with these wise horses together with Imke. They’re going to show you a mirror image of yourself.

The trip with the goats is hilarious. The goat is the symbol of the island. You see them walking around everywhere and now you will walk with them! With a small group you go out with our guide and the goats.
The west coast of Fuerteventura is wild and enchanting. No beaches full of tourists, but quiet, unspoilt and yet history has been written here. During this excursion you will hear the stories about this coast.

Including

 • The price is based on 2 persons
 • 8 days / 7 nights based on accommodation
 • Rental car Class A
 • Guided Activity Wild Coasts
 • Guided Activity Walking with goats
 • The horse session at Imke (not mandatory)
 • 2 Walks with GPS route
 • Travel guarantee STO

Exclusive

 • Outward and return journey
 • Travel and cancellation insurance
 • Option to stay longer
 • Single supplement € 250.00
 • Booking costs €20.00
 • Possible single room supplement € 250.00
 • Food and drink

Our special accommodation

Can I help you further?

Non-binding and personal. I would like to help you further, via e-mail, telephone or whatsapp button on the site. We are available 7 days a week. During the weekend it can take a few hours before you can get a response from me.

Additional information

Programma

Het programma

1, Aankomst in Corralejo

Vliegen kan (afhankelijk je voorkeur en de vluchtprijs) op Fuerteventura en op Lanzarote. Vlieg je op Lanzarote dan reis je vanaf het vliegveld met de bus naar Playa Blanca in het uiterste zuiden. Vanaf hier neem je de veerboot naar Corralejo op het noordpuntje van Fuerteventura. Je wordt opgewacht bij de haven om naar de accommodatie te worden vervoerd. Vlieg je rechtstreeks op Fuerteventura dan staan we klaar op het vliegveld om je naar de accommodatie in Corralejo te brengen; een exclusief landhuis ‘Casa los países bajos’ waar we twee dagen zullen verblijven.

Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je goodybag en ‘s avonds geniet je van de gezellige sfeer van Corralejo, met volop restaurantjes en gezellige winkeltjes. Het wordt aanbevolen om hier alvast wat eten en drinken in te slaan voor de dag van morgen.

Vanaf de boulevard of een van de vele terrasjes, heb je een prachtig uitzicht op het naastgelegen eiland Los Lobos, alwaar morgen de eerste etappe van onze wandeling zal starten.

2, Vertrek naar Los Lobos – 8km

Na een nachtje rust en het ontbijt gaan we op weg. We vertrekken per boot voor de eerste etappe van de wandeling naar het eiland Los Lobos.
Het 6 vierkante kilometer grote “wolveneiland” dankt zijn naam aan de vele monniksrobben (in de volksmond zeewolven genoemd) die hier in het verleden in grote getale te vinden waren. Eind 19e eeuw werd het laatste dier gedood. Momenteel is het gehele eiland een beschermd natuurpark en worden bezoekers nog slechts beperkt toegelaten.

We komen met een bootje aan in een prachtig mooie baai bij de “Casas del Puertito”. Niet meer dan een gehucht met enkele stenen huizen en een bescheiden restaurantje. Wie hier wil aanschuiven voor het dagmenu kan het best bij aankomst gelijk reserveren.
Hier begint de wandeling van 8 kilometer richting noorden. Aan de noordkaap van het eiland biedt het uitkijkplateau van de vuurtoren een prachtig uitzicht op drie eilanden: Los Lobos, Lanzarote en Fuerteventura. Ook heb je vanuit hier mooi zicht op de 127 meter hoge vulkaan “Montaña de Lobos”. Het westelijke deel van de krater is in zee verzonken.

Na de wandeling is er tijd voor eten en drinken in het restaurantje of bijvoorbeeld aan de “Playa de Concha”. Een halfcirkelvormige baai met licht (haast Caribisch wit) zand, beschut tegen wind en branding. Een heerlijk plekje om uit te rusten van de eerste etappe van onze wandelvakantie!

Daarna varen we weer terug naar Corralejo.

3, Vertrek Corralejo naar La Oliva – 25km

Na de bescheiden etappe van gisteren, begint vandaag het serieuze werk. De route van vandaag is lang, maar niet erg moeilijk. We vertrekken richting zuiden en passeren enkele vulkaankraters. Wanneer we op enige hoogte terugkijken richting Corralejo, hebben we een prachtig uitzicht op Lanzarote en Los Lobos. We passeren het dorpje Lajares en nemen daar een kleine pauze. Deze eerste etappe is redelijk vlak, maar de zanderige ondergrond maakt het lopen best zwaar. Je zult al snel merken dat bescherming tegen de zon en voldoende drinkwater noodzakelijk is tijdens deze wandelvakantie.

Onze bestemming van vandaag is La Oliva, een plaats met historie. Van 1708 tot 1859 was hier de zetel van de legerleiding, waarvan het “Casa de los Coroneles” nog een historische getuige is. Het imposante gebouw werd enkele jaren geleden gerestaureerd en kan bezocht worden. Ook de kalkwitte parochiekerk met een klokkentoren van zwarte lavasteen is de moeite waard. Deze toren diende in vroeger tijden als wachttoren om de bewoners te waarschuwen voor aanvallen van piraten. Van 1834 tot 1860 was La Oliva de hoofdstad van Fuerteventura.

Na aankomst kunnen we lekker uitrusten bij de accommodatie of het dorpje bezoeken. Er zijn terrasjes en een kleine supermarkt aanwezig voor de nodige versnaperingen.

4, La Oliva naar Tefia – 18 km

Na de lange tocht van gisteren gaan we na het ontbijt op pad voor deze relatief korte etappe richting Tefia. De stilte van het eiland en niemand tegenkomen zal al opgevallen zijn. Weg van het toerisme en helemaal in de natuur van het eiland.

We komen door het dorpje Tindaya dat aan de voet ligt van een bijna 400 meter hoge vulkaan. Voor de Oudcanariërs was deze berg heilig. Ook nu zijn er nog veel legenden, maar de berg is beschermd en slechts beperkt te bezoeken. We houden pauze in een lokaal barretje en vervolgen onze weg richting zuiden. Een kilometer ten zuiden van Tindaya komen we nog langs de ” Montaña Quemada” (letterlijk: de verbrande berg), ook een met sagen omweven vulkaan. Het eindpunt van de etappe van vandaag is het dorpje Tefia, gelegen op een okerkleurige vlakte. Hier is slechts een lokaal restaurant en verder geen voorzieningen. Hier zullen wij voor een boodschappenservice zorgen.

We overnachten in een landelijke accommodatie vol rust en sfeer waar je onder het genot van een heerlijk avondmaal getuige zult zijn van een fantastische zonsondergang.

5, Tefia naar Betancuria – 19 km

Vandaag begint het klimwerk. Onderweg kunnen we voor een versnapering of proviand terecht in een van de pittoreske dorpjes die we tegenkomen. Na Valle de Santa Inés gaan we echt stijl omhoog. Boven komen we aan bij een uitkijkpunt met twee reusachtige beelden, de “Estatuas de Guise y Ayose”. De bronzen beelden van 4,5 meter hoog verbeelden de twee Guanche koningen Guise en Ayose, heersers uit het verre verleden van Fuerteventura. Het eiland dat toen nog Herbania genoemd werd, was verdeeld in twee rijken Maxorata in het noorden en Jandia in het zuiden. Vanaf hier hebben we een imposant uitzicht over het noordoosten van het eiland, waar we vandaan zijn gekomen. Bij helder weer zijn zelfs Los Lobos en Lanzarote waar te nemen aan de horizon.

Wanneer we aan de andere zijde de ” Montaña Tegú” afdalen, zien we in een lieflijke groene vallei de witte bebouwing liggen van Betancuria. Deze mooie plaats dankt zijn naam aan de conquistador Béthencourt, die hier in 1405 de eerste steen voor de eerste hoofdstad van het eiland legde. De streek was vruchtbaar en dankzij de ligging ten opzichte van de kust relatief veilig voor aanvallen van piraten. Pas in 1834 moest Betancuria de rang van hoofdstad afstaan aan La Oliva. Statige witte panden met sierlijke houten balkons en de vestingachtige “Catedral de Santa Maria” herinneren aan de vroegere tijden van welvaart.

Wanneer we uitgerust zijn en eventueel nog wat inkopen hebben gedaan, gaan we naar de oudste accommodatie van deze tocht die volop historie herbergt.

6, Betancuria naar Pájara – 17km

Vandaag een pittig dagje met flinke beklimmingen, maar met grandioze uitzichten. We verlaten Betancuria en wandelen al meteen naar het hoogste punt van de dag. We komen door valleien waar de stilte overheerst. Het enige geluid dat je hoort zijn de roofvogels die over de valleien vliegen. Een stukje natuur dat je nooit meer vergeet van dit eiland. De beklimmingen maken dit een zware tocht. We pauzeren bij een uit het niets opdoemende sfeervolle locatie, om zo naar de volgende zware beklimming te kijken. Zorg dat je hier je voorraad water aanvult.

Na de pauze vervolgen we ons pad om verder te klimmen. Eenmaal boven hebben we bijzondere en spectaculaire uitzichten over het Betancuria gebergte. Na ongeveer 7 kilometer dalen, bereiken we onze eindbestemming van vandaag: Pájara. Het historische centrum van Pájara met oude laurierbomen op de plaza is erg sfeervol. De tweebeukige parochiekerk “Nuestra Señora de la Regla” werd eind 17e eeuw gebouwd en is enigszins mysterieus. De ingang van de kerk is versierd met Azteekse ornamenten: zonnen, slangen en poema’s. Symbolen die volstrekt niet in het christelijke beeldenwereld passen.

In Pájara zijn een supermarkt en wat restaurantjes aanwezig. In onze accommodatie word je in de ochtend verrast door een uitgebreid ontbijt.

7, Pájara naar La Pared – 26 km

Vandaag zal opnieuw een erg zware dag worden, wellicht de zwaarste etappe. We vertrekken vanuit Pájara en zien het gebergte al snel voor ons opdoemen. Dit is het mooiste gebied van Fuerteventura. Je voelt je hier één met de natuur. De stilte doet soms pijn aan je oren, maar met één woord: prachtig! Adembenemende uitzichten naar beide kusten van het eiland staan je te wachten. Bij helder weer is aan de westelijke horizon zelfs de top van de Teíde op het buureiland Tenerife te zien!

Na een laatste loodzware klim dalen we met een prachtig zicht op de westkust geleidelijk af richting La Pared, de eindbestemming van vandaag. La Pared betekent letterlijk vertaald uit het Spaans “de muur”. Volgens een legende zou op deze landengte een verdedigingsmuur het noordelijke en zuidelijke rijk van Guise en Ayose van elkaar gescheiden hebben.

Hier verblijven we in een luxe hotel met heerlijke bedden en een zwembad. Voor degenen die nog niet moe genoeg zijn, zijn er sportfaciliteiten. Bij het hotel is een supermarkt aanwezig. De mogelijkheid om hier in de avond te eten is aanwezig. Een gigantisch ontbijtbuffet is inbegrepen.

8, La Pared naar Costa Calma – 7 km

Vandaag vertrekken we vroeg naar Costa Calma. Meteen ten zuiden van La Pared verandert het landschap opvallend. De bergen achter ons gelaten, lopen we nu door een soort van glooiend woestijnlandschap. In vergelijking met de afgelopen dagen een behoorlijk vlakke tocht.

Op het smalste stuk van het eiland steken we over naar de oostkust richting Costa Calma. Bij de surfers een geliefde plek vanwege de gunstige wind die hier het hele jaar door waait. Precies de reden waarom dit een van de meest beroemde surfstranden van Europa is. Na de korte wandeling van vandaag is het tijd voor rust en ontspanning.

9, Vrije dag Costa Calma

Costa Calma is een gezellig niet al te groot toeristenoord. De zonaanbidder kan lekker relaxen aan het zwembad of aan zee. Wie in beweging wil blijven kan zich uitleven aan het kilometerslange zandstrand. In de avond is er volop keuze aan restaurants en barretjes.

10, Costa Calma naar Morro Jable – 20 km

De laatste twee dagen van de wandelroute lopen we in zuidelijke richting merendeels langs het strand. Vandaag lopen we tot aan Morro Jable, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Morro Jable heeft nog steeds de sfeer van een voormalig vissersdorpje, maar het is inmiddels versmolten met het ernaast gelegen erg toeristische Jandia. Hier kan volop gewinkeld worden. Je struikelt er over de souvenirwinkeltjes en terrasjes. De promenade in het oude Morro Jable is echter zeer sfeervol en een tafeltje direct aan het water is met enig geluk en geduld altijd wel te vinden. We logeren in een leuke accommodatie met zwembad.

11, Morro Jable naar Punto de Jandia – 21 km

Vandaag staat de laatste etappe van onze wandeling op het programma. Een tocht naar het uiterste zuidpuntje van Fuerteventura: de vuurtoren op “Punto de Jandia”. Toch nog veel op en af, waardoor deze tocht best zwaar is. Je ziet de vuurtoren al van ver liggen, waardoor het lijkt of je er bijna bent, maar schijn bedriegt. De weg voert steeds langs de kust.

Het enige kleine dorpje wat we tegenkomen heet “Puertito”, letterlijk vertaald “haventje”. Meer is het ook niet, het piepkleine gehuchtje met amper 20 inwoners ligt op ongeveer één kilometer van het eindpunt. Nadat we met de groep het eindpunt bereikt hebben en de nodige foto’s gemaakt hebben, keren we terug in het kleine dorpje om heerlijk bij te komen in het bescheiden restaurantje.

Hier worden we met een busje opgehaald en over een eindeloze onverharde weg weer teruggebracht naar Morro Jable. Mooi als we ‘s avonds ter afsluiting, onder het genot van een drankje, kunnen terugblikken op een onvergetelijke wandeltocht!

Informatie over de terugreis

Mocht je een 12-daagse reis geboekt hebben, dan word je keurig naar het vliegveld van Fuerteventura of naar de haven van Corralejo gebracht.

Voor wie op eigen gelegenheid langer wil blijven, is er vanuit Morro Jable een busverbinding of taxi beschikbaar naar diverse bestemmingen. Of je huurt een auto.

Transfers

Vliegveld, Bagage, naar de accommodatie wanneer het nodig is.

Inclusief

Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Transfer luchthaven
Georganiseerde hikingtocht over 160km
Overtocht Los Lobos
Accommodaties met ontbijt
Bagagevervoer
Buff en RVS drinkfles
Reisgarantie STO

Exclusief

Heen- en terugreis
Reis- en annuleringsverzekering
Alle maaltijden buiten het ontbijt
€20,00 boekingskosten
Eventuele éénpersoons kamertoeslag (€195,00)

Voordelen

Avontuurlijk
Uitdagend
Actief
Intensief ervaren
Veel vrijheid
Kleinschalig
Authentiek
Weg van de massa
Wij ondersteunen lokale ondernemers

You may also like…

 • Fuertaventura

  Round Tour on Fuerteventura

   975,00
  12 Days, Tour Including Car
 • Fuertaventura

  Trekking GR131 Camino Natural Fuerteventura

   1.095,00
  12 Days, Trekking Transfers, lugagetransfer
 • La Graciosa, Lanzarote

  Individual Trek Lanzarote & La Graciosa Including Lugagetransfer

   975,00
  8 Days, Hiking Transfers, Ferry, Lugagetransfer
 • Fuertaventura

  Discovery Tour Fuerteventura

   275,00
  3 Days, Hiking Transfer with guide