Skip to main content
GR131 Fuerteventura 2022 Routa-6-10

De puf is eruit om wat te schrijven, maar toch doe ik het. De Koningsetappe van deze tocht over Fuerteventura.

We liepen vanaf Pajara door het Betancuria massief naar La Pared…..

 

Heel indrukwekkend als je door dit massieve gedeelte loopt. Hoe groot een mens zich ook voelt….hier voel je je echt een deeltje van de natuur. Niet meer een niet minder!
Ieder had zijn eigen tempo om de top te bereiken van dit eerste stuk. Een bijzonder stuk natuur en iedereen ging hier met zijn of haar eigen gedachtes mee om.
De spelbreker was weer die wind. We konden niet gewoon over de toppen lopen zonder gefocust te zijn. Een mobieltje vasthouden voor een foto moest zeker met twee handen gebeuren.

Eenmaal voorbij dit massief kwam de afdaling naar de koffiestop …Cardón. Een richtpunt van de route. Daarna konden we beginnen aan het tweede gedeelte. Het saaie stuk naar La Pared.

De groep was opgesplitst in drieën. Ieder hun eigen tempo! De lange saaie route naar de kust van La Pared. 27 km lange tocht   die zijn tol eist. pijnlijke voeten en vermoeidheid waren aanwezig op het laatste stuk. Maar wat fijn als je ineens La pared bereikt en in onze mooie locatie aankomt! Lekker zwemmen, een warm bad, een heerlijk bed, een fijn restaurant en de mooiste zonsondergang van het hele eiland!
Morgen hebben we een relatief rustig dagje. We lopen van West naar Oost om daar ons hotel op het strand te ontmoeten. heerlijk met een rustdag in het vooruitzicht.

 

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply