Skip to main content
GR131 Fuerteventura 2022 Routa-4-40

En hier is Dag 4 alweer van de GR131.

Calima NR.2 is inmiddels aangekomen op Fuerteventura. Wat een bofkonten zijn wij toch….. Eindelijk zagen we gistermiddag de wolken wegtrekken en zagen de gasten eindelijk de heuvels van Fuerteventura. Vanmorgen was iedereen vol goede hoop. Kortere broek aan en verschillende laagjes kleding om ze gedurende dag uit te trekken. Hahahahaha….. niet dus!
Calima NR.2 was in aantocht en heeft zich gedurende de dag compleet aangemeld!
Wind wind en nog eens wind. 

En weer gingen we met totale beschutting op pad. Dikke truien, mutsen die we vastmaakten met onze Buffs, je ziet het op de foto’s! Ik weet niet waar we dit mee kunnen vergelijken, maar zeker geen Canarische Eilanden, waar iedereen zongebruind van terug komt in Nederland!

Van Tefia naar Betancuria ging onze tocht voor vandaag. Een tocht met verschillende gezichten. De woestijn van tefia, de saaie stukken van aangelegde woningen en nietszeggende straatjes, en de eerste serieuze korte beklimming naar de top van vandaag die op ongeveer 600 mt ligt. Maar man ow man, de calimawind en het uitzicht is vandaag de spelbreker! Afgelopen dagen was de wind zo extreem, dat we inmiddels 2 valpartijen hebben gehad. ook vandaag was er een valpartij waardoor we de bezemwagen in hebben moeten zetten.

Ondanks de Calima vind ik het toch leuk om weer te mogen lopen op dit eiland. Zo loop je de GR131 in 40gr zonder een zucht wind, en zo loop je deze tocht en moet je jezelf vasthouden aan je eigen stokken. Het blijft mooi! Inmiddels zijn we in Betancuria bij Juan, onze superleuke accommodatie! Hij en zijn vrouw leggen ons helemaal in de watten.

Onze Michel kwam ook weer van pas om het een en ander te vertellen over Betancuria en Ajui. De kerk zonder dak, en de twee Majereros die als standbeeld boven Betancuria de wacht houden.

Na deze dag staat ons weer een hele leuke dag te wachten. Betancuria-Pajara. Een tocht met verschillende hoogtemeters, het enige stukje bos wat er te vinden is op Fuerteventura en de beklimming van het oudste stukje van dit eiland.

Hasta Mañana……..

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply