Skip to main content
GR131 Fuerteventura 2022-27
Onze eerste reis na de Corona perikelen is van start gegaan. En hoe!!!

Gisteren hebben we onze reizigers op de luchthaven opgehaald. Afgelopen week  stuurden we ze elke dag een foto hoe mooi het weer was op Fuerteventura!

Niemand wist van te voren waar we in terecht zouden komen. Een zware Calima teistert sinds een paar dagen de Canarische eilanden. De weerberichten waarschuwen voor zeer slechte luchtkwaliteiten en er wordt gewaarschuwd dat iedereen maar binnen moet blijven. Het eiland is in de ban van een zandstorm vanaf Marokko, en de hele lucht is gevuld met zand. De harde wind maakt het nog erger om buiten te zijn.

En toch gingen wij met de groep eropuit. Onze eerste dag was zou een leuke dag worden naar het het eiland Los Lobos, maar helaas ging deze tocht niet door. Ons plan B was opgezet en we lieten ons niet op de kop zitten met deze Calima.

Maar man man, wat een wind en wat een zand. Plan B was de vulkaan Hondo op! Een 10 tal kilometers van Corralejo vandaan in het plaatsje Lajares.
Maar was dit een goed idee?

In de ochtend was er gelukkig nog een beetje van de zon te zien, tot de middag! Toen trok alles dicht met al dat zand in de lucht. Bovenop de vulkaan was het echt heftig met de wind, en de lichtgewichten onder ons moesten zichzelf goed vasthouden. Onze gids voor vandaag was onze Michel! De kenner van het eiland. Niemand anders dan hij kan de verhalen vertellen over Fuerteventura. Dat deed hij dan ook bovenop de vulkaan. Vasthoudend aan een hekwerk, en wij probeerden te luisteren naar wat hij te vertellen had.

Terwijl de waarschuwingen binnen kwamen vanuit de weerberichten, bleven we optimistisch en konden we ons enigszins beschermen met de Buffs. Gelukkig was deze rondwandeling niet zo lang en waardoor we even uit de wind een pauze ingelast hebben met een kop koffie en een kleine lunch.
Iedereen is gefocust op de tocht aankomende week, en we willen wandelen! Ook vandaag vonden we het weerbericht niet ernstig genoeg om naar binnen te gaan. Als groep wilden we via de kust terug naar Corralejo wandelen (8km)
Deze wandeling hebben wij ook allemaal gedaan.  Maar hoe we eruitzagen toen we in Corralejo aankwamen? Heel Marokko zat op ons, in onze haren, in onze neuzen en oren.

En dan toch vertrekken we morgen naar de volgende plek. De echte eerste etappe over 25 km gaan we doen. Het weer zal waarschijnlijk nog onstuimiger zijn dan vandaag. Regen!! maar voor ons is regen een voordeel. Het zal modder regenen, maar de lucht wordt schoon. Of deze voorspelling waar is gaan we morgen zien….

Hasta Mañana

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply