Skip to main content

­čî×­čĺĽDe Camino Santiago Gran Canaria..

Dag 1:

Vandaag zijn we vol goede moed vertrokken om deze speciale Camino Santiago op Gran Canaria te lopen. Een voettocht over 68 km, die vertrekt in Maspalomas en eindigt in Gáldar.
Deze Camino is oorspronkelijk een stuk korter, maar de laatste jaren is de route wat langer gemaakt.

De eerste etappe was meteen de langste van de 3 dagen! 27 km tot aan onze camper die we de dag ervoor op het eindpunt van vandaag hebben neergezet. Jos├ę, de vriendelijke Belg en tevens een gids hier op het eiland, was zo vriendelijk om ons vanmorgen af te zetten in Maspalomas.
Ik ken een klein gedeelte van de Jacobsweg die vanuit Portugal naar Santiago de Compostela loopt. Toen ik deze liep was erg druk en herinner me de saaie stukken in Portugal. Ook de druk die er toen was om een slaapplek te vinden was erg aanwezig!
Deze Jacobsweg vind ik prachtig!! Je loopt in de natuur en je komt niemand tegen. Lopen in een Barranco met bloeiende cactussen, roofvogels vliegen boven je hoofd, en zo loop je langzaam naar het hogerop gelegen Arteara, waar tussen het gesteente eeuwenoude graven liggen. Natuurlijk is 27 km bergopwaarts best pittig, maar het geeft een voldaan gevoel als je eindelijk weer bij je camper aankomt.

Morgen is de zwaarste etappe maar ook de mooiste van de drie. We komen al vrij vlug in San Bartholom├ę, waar de hele stad versierd is in het teken van Santiago de Compostela. Oorspronkelijk is hier ook de originele start! Vanaf daar klimmen we omhoog om te eindigen in Cruz de Tegeda.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!