Skip to main content

🌞💕De Camino Santiago Gran Canaria..

The big day is starting tomorrow……
A 3 days hike from South to North Gran Canaria.

27 April 2021 , de verjaardag van Maud (mijn dochter) ze wordt 22 jaar oud. Voor het eerst in mijn leven ben ik niet op de verjaardag van mijn eigen kind. Geen aardbeientaart die ik elk jaar weer zelf voor haar maak! Voor de zekerheid heb ik haar het recept gestuurd zodat ze het zelf kan maken als ze zou willen. Het doet best een beetje pijn dat ik er niet kan zijn……

Morgen gaan we van start met een drie daagse wandeltocht van Zuid naar Noord Gran Canaria. De Camino Santiago! Morgen is de bedoeling dat we vanuit Maspalomas lopen naar iets verder dan Fataga. Ik ben benieuwd hoe dit gaat want ik ben vandaag kei hard gevallen op mijn knie!!We zaten op een terras met een prof trailrunner met zijn familie en iemand uit Japan die sportevenementen organiseert vanuit Japan. Hier viel ik dus ……  en natuurlijk vroegen ze of het ging….. waarop ik vrolijk jaaaa…. zei, maar potverdomme ik was misselijk van de pijn!!! Ik zei niets maar intussen kwam het bloed door mijn broek heen…..Hopelijk is het morgen wat genezen zodat we aan de 25 km kunnen beginnen!

We proberen dagelijks een verslag uit te brengen over deze Jacobsweg die hoort bij de Camino Santiago….De Credential hebben we vandaag in San Bartholomé opgehaald, met onze eerste stempel er op. Natuurlijk gaat deze Credential (een pas dat je een pelgrim bent) vol stempels komen, zodat we in Galdár onze officiële credential af kunnen halen als pelgrim.
Vorig jaar heb ik Camino Santiago gelopen vanuit Portugal naar Santiago en daarna nog 100 km verder naar Finisterre. Op deze tocht heb ik 2 keer mijn Credencial gekregen, Ă©Ă©n in Santiago, en Ă©Ă©n in Finesterre. Nu komt er een derde bij als het goed is!
Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!