Skip to main content

Afgelopen maanden zijn wij en de camper even in Nederland geweest om ook de camper wat op te knappen, lekker genieten van het goede weer, uitstapjes gemaakt, en met een leuke groep gewandeld in het Limburgse land. Maar aan alles komt een end en gaan we weer verder met met de Canarische eilanden.


Wat gaan we aankomende tijd allemaal doen?

 

La Palma
Als eerste gaan we de Camper terug rijden naar Cadiz (zuid Spanje) om vervolgens de overtocht te maken naar La Palma. We hopen ergens rond 15 September aan te komen.
La Palma heeft afgelopen jaar te maken gehad met een pittige vulkaanuitbarsting. Het positieve is dat La Palma een stuk land erbij heeft en een nieuwe vulkaan! Wat minder positief is dat La Palma nog steeds bezig is aan de heropbouw van het eiland. Omdat wij op La Palma voor de vulkaanuitbarsting waren en actief bezig zijn geweest, is het voor ons belangrijk om polshoogte te nemen. En…..we gaan in het noordelijk deel een hele mooie trektocht doen. We hopen begin oktober klaar te zijn om vervolgens naar Lanzarote af te reizen.


Lanzarote
Op Lanzarote hebben wij weer een leuke groepsreis die 18 Oktober begint. De Camino Natural GR131! De tweede tocht op Lanzarote  na de eerdere groepsreis in mei. Wij hebben er zeker heel veel zin in om deze weer te gaan lopen. Het blijft een mooie trektocht!
Deze reis staat ook in onze Blog beschreven. Mocht je graag mee willen en jezelf willen inlezen, dan staat hier de hele tocht beschreven.
Jammer genoeg blijven we deze keer niet erg lang op Lanzarote. Het eiland Tenerife staat namelijk op ons te wachten.


Tenerife
Afgelopen twee jaar hebben Astrid en ik alle acht de eilanden bezocht en onderzocht. Tenerife hebben we meerdere keren bezocht, maar niet onderzocht! En eindelijk gaan we dit nu doen! Tenerife is een eiland met ontiegelijk veel mooie wandelroutes. Daarbij hebben wij ook een groepsreis op 21 november voor Tenerife & La Gomera. Deze reis is ons paradeplaatje over de GR131 Camino Natural. Twee mooie veelzijdige eilanden. Deze reis staat hier beschreven.

Op Tenerife woont Mauk. Sinds enkele maanden hoort hij ook bij Canary Hiking. Mauk is een goed opgeleide wandelgids op Tenerife, en vindt het leuk om bij Canary Hiking aan het werk te gaan. Mauk zal nu ook vaker zichtbaar zijn in de Blogs. Misschien heeft een goed oplettend oog hem al in onze facebook pagina bezig gezien.

Regelmatig laten we via een Blog of andere social media wat van ons horen. Zo komen ook onze dagelijkse verslagen van de groepsreizen via deze Blog. En natuurlijk gaan we alle nieuwtjes weer met iedereen delen zoals b.v. “De Wandelpin!”
Iedereen die bij ons de GR131 heeft gelopen krijgt deze wandelpin. Deze wordt in terugwerkende kracht aan iedereen toegestuurd.

Wil jij onze avonturen blijven volgen? Dat kan via deze  Social Media bronnen.

De wandelpin van de GR131


Verdien ze allemaal!

Onze unieke wandelpin. Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Je krijgt deze wandelpin bij het voltooien van de GR131 Camino Naturales op één van de zeven eilanden. Met een groepsreis krijg je deze op het einde van de reis. Met een individuele reis neem je een stempelkaartje mee die je laat aftekenen bij verschillende locaties. Met deze kaart krijg je je verdiende wandelpin opgestuurd. Je komt hiervoor in aanmerking als de reis bij Canary Hiking geboekt is!

Kleuren

Elk eiland heeft zijn eigen kleur. Heb jij de 630 km gelopen en alle kleuren bij elkaar gespaard? Dan krijg jij van ons een uniek exemplaar!

Saludos,

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply