Skip to main content
La Gomera-46

Na weken doorgebracht te hebben op La Gomera, gaan we weer verder naar ons volgende eiland. Fuerteventura, met als tussenstop Tenerife….

Eigenlijk zijn we nog helemaal niet klaar met dit bijzonder mooie eiland! Maar helaas roept bij ons de plicht om te gaan wandelen met een behoorlijke grote groep.

Of nou ja plicht!!? We vinden het zo uniek dat we eindelijk met een leuke groep aan de gang mogen gaan!

Afgelopen weken zijn we  op la Gomera geweest, en wat we daar wilden doen is eigenlijk niet gebeurd! We kregen het vanuit het niets ineens druk met aanvragen voor alle reizen. Zowel voor de groepsreizen als individuele reizen kregen we veel aanvragen binnen. Hierdoor hebben we niet de wandelingen kunnen doen die we graag wilden doen.
In plaats van het eiland ontdekken op la Gomera hebben we in de camper aan de tafel gezeten om alle reizen te organiseren.

Ondanks de drukte hebben we wel een paar mooie wandelingen kunnen maken die erg mooi waren. Deze zijn inmiddels te downloaden op onze site bij de kop La Gomera!

En wat een mooie mensen hebben we op La Gomera weer mogen ontmoeten!
De twee duitse dames die bij ons binnengluurden, Jean Paul de Hollander die lekker doet waar die zin in heeft! Onze buurman David die met zijn camper vanuit Nederland is vertrokken voor een sabbatical. Een week lang mochten we ons “buren” noemen in de door ons vernoemde “Calle Valle Gran Rey nr 1 en 2” La Gomera is een soort groot dorp waar je heel vlug bij de community hoort!

We will Be Back La Gomera….

En nu zijn we weer voor de zoveelste keer terug op Tenerife en vanaf hier de bootovertocht te maken naar Fuerteventura om daar te starten met de groepswandeling. Een tocht van 160 km lang!
15 Januari is de start en diegene die deze tocht willen volgen kunnen ons in de gaten houden. Geluk hadden we dat mijn kleine neefje op Tenerife was om even wat samen te eten. Richard en Regina het was weer gezellig… haha

Inmiddels wordt het ook tijd om eens wat te vertellen over Gran Canaria!

8 Daagse hikingtocht Camino Naturales – GR131 Gran Canaria – €695,00

Gaat door vanaf 5 personen / maximaal 10 personen
Vertrek 5 april tot 12 april 2022

ECO friendly logo

Het grillige Gran Canaria is een vreemde eend op de GR131. Oorspronkelijk behoort deze niet bij de GR131. De markeringen ontbreken hier dan ook. Later is Gran Canaria er toch bijgevoegd, maar je loopt hem zonder markeringen, en van Noordoost naar het Zuiden overbrug je een afstand van 73 km.

Op Gran Canaria begint het echte hoogteverschil en is het nodig om een goede wandelconditie te hebben. De totale hoogte is 1736 m.

Wat is Gran Canaria? Een eiland met heel veel natuur, prachtige uitzichten, het natuurgebied Tamadaba, en de vallei van de koffieplantages in het oosten. Het toeristisch gebied ligt in het zuiden waar het meer onzeker is dan het Noorden, waar regelmatig bewolking tegen het gebergte aanhangt.

De wandeltocht van ongeveer 70 km kilometer lopen we in 4 dagen van noordwest naar zuid. Deze tocht  vergt wel enige conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 15 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters in desolate en ruwe landschappen.

De accommodaties op zijn zorgvuldig uitgekozen; op de route, kleinschalig en sfeervol. Zo overnachten we in oude fincas en casas rurales, ver weg van het massatoerisme.

Jeanne

Zoals je hierboven hebt gelezen ben ik de bedenker van deze organisatie. Na de vreselijke ziekte wilde ik niet stil blijven zitten. Mijn motto is: Waar een wil is, is een weg. Wat kan je wel in plaats van wat kan je niet!!

Leave a Reply